RECHARGE-dagar

I slutet på sommaren 2017 började jag hålla RECHARGE-dagar.  Det här är dagar då jag vill bjuda på inspiration, energi och glädje med yogan som utgångspunkt och jag vill göra det på en plats där det är enkelt att njuta och ladda batterierna. En plats med inspirerande miljö, god mat och personligt bemötandet är viktigt! Jag bjuder in människor som liksom jag brinner för träning, utveckling och välbefinnande. Här är datumen och mina inspirerande gäster:

RECHARGE – D.I.Y dans, inspiration och yoga
med Micke Gunnarsson, Jenny Gunnarsson och Anna Kronlid

9 november 9.30 – 16.00
Platsen är Salt och Sill på Klädesholmen, som ligger 0 meter från havet.

Recharge – en dag med dig själv och i gemenskap med andra. En dag vid havet för återhämtning, rörelseglädje och energi. Temat är hälsa från en plats av kärlek. Vi har satt ihop en dag utifrån ledorden: enkelhet, frihet och lekfullhet. Föreläsningar, afrikansk dans och yoga är verktygen vi använder för att hjälpa dig att se vad som är viktigt på riktigt. Se den här dagen som ett sätt att påminna dig om allt du redan har (D.I.Y. betyder do it yourself). Från en plats av kärlek och gemenskap får du en påminnelse om att du har kraften att göra förändringen själv.

Välkommen! Vi gör en mörk novemberdag till en dag att längta till. Att njuta av. Att minnas.

Micke Gunnarsson är föreläsare, författare och en stor inspiratör via sociala medier. Han brinner för att stärka människors inre ledarskap och våra relationer med barn och unga. Han är bl.a grundare till KaosKompaniet och Barnatro AB. 2019 blev han utsedd till årets föreläsare topp 100 och fick även priset ”Guldeken” för Mänsklig Hållbarhet 2018.

Jenny Gunnarsson har en stor passion i arbete med människor. Hon är utbildad beteendevetare i grunden och har även byggt på med utbildningar som hälsoutvecklare, utbildad massageterapeut och yogalärare. Idag driver hon Barnatro AB med sin man Micke och har även där sin egen Yogastudio.

Anna Kronlid arbetar som lärare och driver yogastudion WITH LOVE i Varekil på Orust. Hennes yogaklasser är välkomnande och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Hon är utbildad yogalärare inom Global Yoga (700 h) och är med i Global Yogas utbildningsteam och syns på event runt om i Sverige.

Investering 950 kr
Det ingår 1 föreläsning, 1 yogapass, 1 danspass, 2 meditations-stunder, lunch, rawfood-fika, bad och bastu på bastuflotte. Allt detta i underbart sällskap i en oslagbar, unik miljö.

Boka och betala på via Bokaknappen ovan.

Har du frågor eller vill boka in ett större sällskap? Maila Anna på withlovefromkronlid@gmail.com

SCHEMA:

9.30
Gemensam start med meditation och presentation av dagen.

10.00 – 13.30
Föreläsning med Micke.
Dans med Jenny.
Yoga med Anna.

Runt 11-tiden tar vi en gemensam fika.

13.30 Gemensam avslutning med meditation mm 🙂

14.00
Njuter vi av en god lunch.

15.00
Bad och bastu på den fantastiskt fina bastuflotten.

TIDIGARE:
RECHARGE ELEMENTS
En yogadag med Camilla Oldberg och Anna Kronlid28 september 9.30-16.00

En yogadag vid havet med återhämtning, rörelseglädje och energi. Platsen är Salt och Sill på Klädesholmen, som ligger 0 meter från havet. Temat är de fyra elementen. Elden kommer från från Soma move, som genom sina stora rörelsemönster snabbt genererar värme inifrån. Vattnet är självklart när vi är vid och på och i det och det elementet kommer även märkas i intentionen i den flödande yogan. Yinyasans mjuka rörelser och positioner får stå för jorden – grundande och närande. Den inledande och den avslutande meditationen och andningsmedvetenheten är luftens element.

9.30 CONNECT:
Gemensam start med meditation, mjuk rörelser och reflektion.

10.00 WATER:
Flowyoga. Starta dagen med en yogaklass som inspireras av vattnets mjuka rörelse och aldrig sinande flöde. Tillsammans rör vi oss från morgonens stillhet in i dagens energi. Let´s flow!

11.00 REFILL
Rawfoodboll, kaffe, te, utsikt, havsluft, samtal.

11.30 FIRE:
Soma move. Vi jobbar barfota i stora rörelser med hela kroppen i en klass som skapar rörelseglädje inifrån och ut. Rörelsemönstren är kraftfulla samtidigt som du rör dig med en elegans, en lätthet. Tempot och rytmen anpassar du efter dig själv. Det blir en svettfest, ett endorfinparty och en riktigt härlig genomkörare för både kropp och sinne.

12.30 EARTH:
Yinyasa.En klass med inspiration av yinyoga och mjukt flödade vinyasa. Vi rör oss nära underlaget, jorden, och låter hettan vi byggt upp under dagen få omvandlas till en stilla glöd. Sträck ut genom dina lager och välkomna dig själv tillbaka hem.

13.30 AIR:
Yoga Nidra (avspänning och meditation).

14.00 ENJOY
Njut av en god lunch.

15.00 DIVE IN
Bad och bastu på den fantastiskt fina bastuflotten.

Det här blir en perfekt start på hösten. Du får fylla på med precis det du behöver. RECHARGE ELEMENTS – En dag att längta till. Att njuta av. Att minnas.

Investering 950 kr
Det ingår 2 yogapass, 1 somamove-pass, 2 meditations-stunder, lunch, rawfood-fika, bad och bastu på bastuflotte. Allt detta i underbart sällskap i en oslagbar, unik miljö.

Har du frågor eller vill boka in ett större sällskap? Maila Anna på withlovefromkronlid@gmail.com

Om Camilla Oldberg
Yogini som älskar bergen, skogen och vattnet. Mediterar I rörelse på yogamattan eller i löpspåret. Bor och utgår från natursköna Alingsås där hon håller klasser på Endorfin samt driver sitt företag Creo Hälsa. Utmärkande för Camilla är hennes pedagogik. Hon skapar kloka och innovativa klasser och har förmågan att med precision kunna guida dig rätt I yogans värld. Hon beskrivs av sina deltagare som varm, genuin och med glimten I ögat. Camilla gör yoga tillgängligt så att alla kan delta.

Om Anna Kronlid
Hennes klasser är välkomnande och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Anna undervisar i yoga och driver yogastudion WITH LOVE. Hon är utbildad yogalärare inom Global Yoga.

Både Anna och Camilla är med i Global Yogas utbildningsteam och syns på event runt om i Sverige.

10/8 2019 (FULLBOKAT)
RECHARGEyoga-förmiddag med
Anna Kronlid och Anna Karin Torén,

”Rötter och vingar”
10 augusti 9.30-12.15
på WITH LOVE yogastudio i Varekil

Jag har återigen bjudit in Anna Karin Torén till en gemensam yoga-workshop. Det blir en Recharge-förmiddag med yoga, återhämtning och glädje. Du får fördjupa dina kunskaper om kroppen i några av de mest grundläggande yogapositionerna och detta följs upp med att vi utforskar samma positioner i mjuk, flödande yoga. Rötter och vingar. Intentionen med workshopen är att kombinationen av precision och flöde ska ge dig ökade kunskaper om hur du kan använda din yogapraktik som ett verktyg för långsiktig livs- och rörelseglädje.
 
Boka dig på www.withlovefromkronlid.se
SCHEMA:
9.30-10.00 ÖPPNA UPP
Vi hälsar er välkomna och sen öppnar vi upp inför dagen med andningsmedvetenhet och meditation följt av morgonyoga tillsammans med Anna. Vi väcker kroppen och sinnena på ett mjukt sätt och gör plats för förmiddagens intention: att med precision och flöde låta yogan ge dig närvaro och glädje.
 
10.00-11.30 RÖTTER
Anna Karin guidar dig in i några grundläggande positioner som ger dig möjlighet att lära dig mer om din kropps förutsättningar. Till vår hjälp har vi yogabälten, block, filtar och bolster.
 
11.30-12.00 VINGAR
Anna bjuder in till ett yogapass där vi utgår från rötterna i morgonens positioner och provar dem i solhälsningsliknande flöden.
12.00 ENERGI
Vi avslutar med en uppiggande smoothie.
 
Den här förmiddagen passar både nybörjare och dig som yogat förut. Som yogalärare upplevde jag att förra årets workshop med Anna Karin gav mig massor med bra tips och kunskaper som jag nu använder i mina klasser.
 
PS Som vanligt när rubriken är Recharge är gemenskap, glädje och återhämtning i fokus.
Investering: 375:-/person
 
OM ANNA:
Jag är utbildad yogalärare inom Globalyoga ca 700 h (grundutbildning, assisteringsprogram, barnyoga, yin, fördjupning, filosofi). Jag är med i Globalyogas utbildningsteam, där jag håller i grundutbildningar och barnyogalärarutbildningar. Jag driver en yogastudio där jag håller kurser, klasser och workshops och jag deltar i och arrangerar yogaevent runt om i Sverige.
 
”Allt du behöver finns inom dig.” Det är fantastiskt att hjälpa dem jag undervisar att se det och att vara en inspiration och en River Guide på deras resa. Mina klasser är välkomnade och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Jag vill att glädjen och kraften jag finner i yogan ska synas i mina klasser och jag använder musik som förstärker den intentionen. Läs mer på
www.withlovefromkronlid.se
 
OM ANNA KARIN:

Jag började praktisera yoga när jag bodde i Hong Kong 2005. Jag behövde hitta lugn i sinnet och hitta tillbaka till kontakten med min kropp i en hektisk tid som nybliven mamma i ett nytt land. Det var på mattan jag laddade mina batterier. När jag flyttade till Shanghai fortsatte mitt intresse för yoga och jag utbildade mig till yogalärare. I april 2012 fick jag mitt RYT200 certifikat och jag har undervisat sedan dess. Jag brinner för att hjälpa mina yogaelever att hitta anpassningar och alternativ som passar dem. Till min hjälp har jag ofta yogaprops som bälten och filtar. Yogan blir ett sätt att stilla sinnet och hitta längd och styrka. Jag undervisar grupper och har Pt-yoga med enskilda klienter. Min undervisning riktar sig till både nybörjare och erfarna yogaelever. Jag arbetar som regional director of wellnes på EF och där har jag klasser och driver hälsoprojekt för de anställda.

 

dansare glad-21

3/7 2019
Recharge-yoga afternoon med Anna Kronlid och Caroliné Fladvad

När en klok och härlig yogabekanting har semester närheten av Bokenäset kan man ju bara inte låta bli att bjuda på en gemensam yogaeftermiddag. Välkommen att vara med!
 
Tid och plats: 3/7 kl 16.00-18.30 på Bokenäset Hotell och Konferens
Investering: 375kr
 
2,5 timmars sweet yoga vid det salta havet med Caroliné Fladvad och Anna. Med inkännande rörelser, andetag och stillhet guidas du att hitta in till det som flödar i dig. Vi vill att klassen ska kännas som om du bjudit kroppen och själen på ett glas sprittande sockerdricka eller mjuk söt honung. Det blir både lite eldigare flöden, mjuka flöden och yinyoga.
 
PS Vi har bett restaurangen att lägga några flaskor bubbel på kylning för den som vill dröja sig kvar och njuta lite till.
OM CAROLINÉ FLADVAD, Dancing Yogini

Carolines största passion är rörelse. Rörelse inuti och genom kroppen, men också det konstanta flödet av rörelse i livet självt; både i dess detaljer och i sin helhet. Efter många år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade hon yogan och blev tokförälskad – en förälskelse som kommit att bli en livskärlek. Yogan och dansen menar hon erbjuder rum för utforskande av rörelse – i kropp, sinne, känsla, andetag, stillhet. Genom rörelse kan vi uttrycka, berätta och uppleva. Caroline har tio år inom Orientalisk dans från Egypten och Turkiet bakom sig och är vidare bland annat utbildad inom GlobalYoga, Embodied flow, Body Mind Centering, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin och Creative Dance. Hennes klasser kännetecknas av utforskandet av rörelse, kreativitet, närvaro och känsla. Djup blandas med lätthet, skratt blandas med allvar. Hon vill att rörelse, yoga och dans ska kännas tillgängligt och spännande.

 

TIDIGARE 2019 :
2-3 februari: Recharge Soul Work Weekend med mig, Johanna Hector och Paulina Friberg
9 mars: Yoga och Pilates med mig och Jasmin Salhi från Team Pilates Complete
13 april Yoga och meditation med mig och Pål Dobrin
1 juni Yogadag med mig och Johanna Alvin