workshops

Lundin-8
Foto Peter Pousard

I slutet på sommaren 2017 började jag hålla RECHARGEdagar på Bokenäset Hotell och konferens. Det är en heldag med yoga och annan träning. Här är några av de samarbeten jag haft under året:

Johanna Hector, Paulina Friberg (soul work club)
Caroline Fladvad (embodied flow och globalyoga)
Linda Ahlgren, Jasmin Salhi (pilates)
Sofia Löfstaf (Globalyoga)
Anna-Karin Torén (Globalyoga + hathayoga)
Carolina Söderberg (Globalyoga + Soma Move)
Camilla Oldberg (Globalyoga)
Pål Dobrin (Globalyoga och meditation)
Elaine Gustafsson (Globalyoga och dans)
Lisa Jagemark (Globalyoga feelgood)

Aktuella workshops/yogadagar lägger jag ut som evenemang på min FB-sida: https://www.facebook.com/withlovefromkronlid/

Bokar gör du här:
https://withlovefromkronlid.touchupbooking.com/en/Courses

Foto Anna Rosén

Exempel på upplägg:
21/4 RECHARGE yoga och dans
Yoga, dans, meditation och inspiration med Globalyogalärarna Anna Kronlid och Elaine Gustafsson.
SCHEMA:
10-10.30 CONNECT´ Meditation med Anna
10.30-11.30 WAKE ME UP Mjuk morgonyoga med Anna
11.30-12.00 INSPIRE Fruktpaus och Föreläsning om yoga.
12.10-12.40 SHAKE ME UP Glädjefyllt danspass för alla med Elaine.
12.40-13.30 SHINE BRIGHT Värmande yogapass med solhälsningar. Du får sträcka ut och stärka kroppen ordentligt. Med Elaine.
13.30-14.00 RELAX Avspänning och meditation med Anna
14.00 ENJOY Lunch på restaurang Västersalt.
Investering: 675:-/person och då ingår 2 yogapass, 2 meditation/avslappningsstunder, 1 föreläsning,1 danspass,  frukt, lunch och massor med energi.

6/5 RECHARGE yoga och pilates
Yoga och pilates med Anna Kronlid och Linda Ahlgren.
SCHEMA:
9.45-10.45 OPEN UPVi hälsar er välkomna i Sinnenas rum och sen öppnar vi upp inför dagen med meditation och morgonyoga tillsammans med Anna. Passet fokuserar fysiskt på bröstryggen och andningen. Intentionen är hämtad från Rachel Brathens ord om yoga: ”Yogapositionerna är inte målet, inte heller att bli vig eller att stå på händer. Målet är att skapa utrymme där det är stängt och stelt, att skala bort lager efter lager av det du dolt ditt hjärta under. Att uppskatta din kropp och bli medveten om dina tankar och känslor för att kunna sluta fred med dig själv. Och älska den du är.”
10.50 -11.40 GARUDA FLOW Ett Garuda-pass med fokus på flöde, rytm och variation. Linda guidar dig genom nya rörelsemönster med målet att få mer utrymme både i tanke och kropp. Vi startar enkelt med mjuka övningar och bygger gradvis på till längre och mer utmanande sekvenser. En skön klass för ny energi och mer kraft!
Om garuda: Skärpa, fokus, kraft, elegans. Garudaträningen kombinerar det spirituella elementet i yoga med fokuset och coreträning från Pilates till en organisk träningsform som skapar lugn, smidighet och styrka.. Målet är att släppa alla onödiga spänningar i kroppen och att bli av med stelhet och stagnation. I Garuda hittar du likheter med de tekniker du är van att utöva, både traditionell yoga, pilates, tai chi qi gong och dans. Välkommen att möta en ny träningsformför rörlighet, styrka och bättre form.
11.45-12.15 INSPIRE Vi fyller på med frukt och lyssnar på Lindas föreläsning om Pilates. Hur skapades pilates? Vem var grundaren Joseph H. Pilates och vad är det egentligen för skillnad mellan pilates och yoga? På den här föreläsningen får du lära dig allt om historien, grundprinciperna och fördelarna med träningsformen.
12.20 -13.10 INNER STRENGHT Pilates matwork med Linda. Pilatesträning för en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp! Här använder vi Stott Pilates 5 grundprinciper och bara den egna kroppen som redskap. Klassen är skapad för att ge dig bättre kroppskontroll, placering och teknik. Modifikationer ges för alla; nybörjare som elit, oavsett nivå så är målet att du ska lämna klassen svettig, stark och glädjefylld!
13.10 RELAX Nu landar vi i kroppen i ett nedvarvande yogapass tillsamman med Anna. Lyssnar in, andas, sträcker ut. Stunden avslutas med avslappning och meditation.
14.00 ENJOY Dags att avrunda med en god lunch i restaurang Västersalt. Meddela eventuella kostallergier i samband med bokning.
Investering: 675:-/person och då ingår 2 yogapass, 2 meditation/avslappningsstunder, 1 föreläsning,1 pilatespass, 1 garudapass,  frukt, lunch och massor med energi.

 

Våren 2017 och var jag presentatör på Yoga Games i Göteborg för första gången med klassen Globalyoga Compassion. Här är klassbeskrivningen: Compassion betyder medkänsla. Den här stunden på mattan vill jag att vi visar oss själva medkänsla. Medkänsla med sig själv skiljer sig inte från medkänsla med andra. Det handlar om att lägga märke till lidandet, känna med den lidande och låta den lidande veta att du känner det, genom att visa värme och omvårdnad. Med yogan som verktyg tränar vi nya muskler som närvaro, uppmärksamhet och självmedkänsla. Vi saktar in, mjuknar och låter tacksamheten, vänligheten och förståelsen ta plats.  ”…Owning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing that we will ever do.” (Brené Brown)

Den 3 september samma år var jag en av  lärarna på Pranafestivalen i Göteborg och bjöd på Globalyoga Kids. Sedan dess har jag haft fler klasser på Yoga Games och på yogafestivaler. Sommaren 2019 är jag med på Augustiglöd, en yoga- och musikfestival på västkusten.

Fil 2016-09-08 10 13 12

 

Nedan kan du läsa om några av de workshops jag kört hittills, men utefter ditt events förutsättningar skapar jag gärna nya klasser:

Våga Yoga – back to basic (60-75 min)YOGA-Inhale-Exhale-KUNR-151109

Ett klass med fokus på grunderna i yoga. Vi bjuder in närvaro, stabilitet och lugn. Passar nybörjare men också de som vill få till detaljerna och finslipa sin teknik.

Våga Yoga Vidare – fire and flow (75-90 min)
Här dominerar flöde och energi. Du inspireras att vända upp och ner på saker och våga prova nytt. Passar dig som är nyfiken på något mer utmanande positioner, både fysiskt och mentalt.

Yoga utanför mattan (föreläsning 30- 45 min)
Lär dig mer om yogans 8 olika delar och hur du kan praktisera dem i din vardag för att leva ett mer närvarande liv. Föreläsningen avslutas med en stunds sittande meditation.

Globalyoga Boundary 90 min (15 min föreläsning 75 min yoga)
Här har jag satt samman rörelser, andning och meditation till en klass som lugnar och stärker, så att du lättare hör din inre röst och känner var dina gränser går. Låt stunden på mattan bli ett steg mot att orka säga nej till det som dränerar dig på energi och ja till det som du verkligen behöver.